onsdag 18 april 2012

Systrarna Söderberg hos Conan O'Brian

Att få uppträda i ett av de största soffprogrammen i amerikanske TV är något som de flesta svenska artister med internationella ambitioner drömmer om. Men nu har systrarna Johanna och Klara Söderberg lyckats med det; det handlar förstås om First Aid Kit!

Ur Expressens faktaruta den 17 april: "Grunda­­des 2007. Uppmärksammades genom en Fleet Foxes-cover på Youtube 2008. Signades till Rabid Records, som delägs av duon The Knife. Släppte EP:n "Drunken trees" 2008, som även släpptes av Londonbaserade Wichita Records. Debuten "The big black & the blue" kom 2010 och följdes av en turné i USA, Kanada, Australien och Europa "

Deras album The Lion's Roar från i år väckte genast ännu större uppmärksamhet i Sverige med sin blandning av folk-pop-country och en oerhört säker stämsång. En promotion video med en blandning av fantasy och magi spelades upp i svensk TV och ryktet om dem spreds ännu snabbare över världen.

Sedan i början av mars genomför de en turné i USA med lovord och jubel överallt där de har uppträtt. Som kanske toppen på resan var att få uppträda i Conan O'Brians show i förrgår den 16 april. Se även denna länk.